Gewijzigde lozingsnormen voor aardappelverwerking en groentenconserven

Opgelet! De sectorale lozingsvoorwaarden voor afvalwater van de aardappelverwerking en groentenconserven-industrie worden opnieuw gewijzigd. Dit op basis van de BBT-studie van oktober 2015, die vanaf 1 juli 2021 van kracht gaat in de Vlarem-trein 2017. 

  • Indien de opgelegde norm in uw vergunning minder streng is dan de nieuwe lozingsnorm, raden wij u aan voor 1 juli 2021 een wijzigingsaanvraag van de bijzondere voorwaarde waarin uw lozingsnorm werd opgelegd, in te dienen. Zo kan u voorkomen dat u automatisch moet voldoen aan de strengere nieuwe lozingsnormen. 

  • Als u voor een bepaalde parameter in onderstaande tabel nog geen bijzondere voorwaarde heeft staan in uw vergunning, heeft u nog tot 1 oktober 2021 de tijd om die lozingsnormen aan te vragen voor de betreffende parameter. 

  • Heeft u voor een bepaalde parameter geen bijzondere voorwaarde in uw vergunning, en u loost deze boven de opgelegde drempel van de indelingscriteria, dan kan u ook nog tot 1 oktober 2021 de lozingsnormen aanvragen. Bedrijven die deze parameter niet lozen, moeten niets doen.


Ontdek de tabel:

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten