VLIF-steun voor investeringen in duurzame verwerking & afzet van landbouwproducten

Groepen van landbouwers en ondernemingen die actief zijn in de verwerking van landbouwproducten kunnen tot en met 16 september investeringssteun aanvragen voor projecten die de duurzaamheid van de agrovoedingsketen bevorderen. 


Wat houdt deze oproep in?

Het Agentschap Landbouw en Zeevisserij lanceert een oproep voor investeringsprojecten gericht op duurzame verwerking en afzet van landbouwproducten. Deze projecten bevorderen keteninnovatie in de agrovoedingssector en versterken de positie van de landbouwer in de keten. Groepen van landbouwers en bedrijven die actief zijn in de verwerking van landbouwproducten en die een investering plannen die zowel economische meerwaarde voor de landbouwer als duurzaamheid voor de agrovoedingsketen oplevert, kunnen van 3 juni tot en met 16 september 2024 een projectsubsidie van 40% aanvragen bij het Agentschap Landbouw en Zeevisserij. Hiervoor is een totaalbedrag van 2.937.000 euro aan VLIF-steun beschikbaar.


Wie komt in aanmerking voor steun?

Zowel ondernemingen die actief zijn in de verwerking van landbouwproducten als groepen van landbouwers die actief zijn in de verwerking of afzet van landbouwproducten, komen onder de welbepaalde voorwaarden van de steunmaatregel in aanmerking voor de projectsteun.


Op hoeveel financiële steun kan je rekenen?

Het subsidiepercentage bedraagt 40% van de subsidiable projectkosten. Het maximale steunbedrag per kandidaat-begunstigde of per projectaanvraag bedraagt 400.000 euro. De minimum investering bedraagt 50.000, de maximum investering 1.000.000.

Interesse? Profex ondersteunt je graag bij de projectontwikkeling en het opstellen van het dossier.

Lees alle details van de oproep hier
DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten