WaterBarometer wapent bedrijven tegen watertekort

We horen het regelmatig in het nieuws, de grote waterschaarste in Vlaanderen en haar nefaste invloed op onze economie. Niet onverwachts vormt Vlaanderen één van de regio’s met de grootste waterschaarste in Europa, waarbij water steeds meer aanzien wordt als het nieuwe goud. Ondanks de vele droogteperiodes zijn er in Vlaanderen nog steeds veel bedrijven die hierop onvoldoende ingespeeld zijn. Als gevolg creëert dit bij ondernemers veel vragen. “Wat betekent de grote droogte in de grond precies voor mijn bedrijf?” “Kan ik mijn bedrijf hierop aanpassen?” “Kan ik een noodplan opstellen?” Om een correct antwoord te bieden, lanceert het SmartWaterUse project, met financiële steun van VLAIO, de WaterBarometer-tool.


Wat houdt de WaterBarometer voor bedrijven precies in?

De gratis WaterBarometer biedt bedrijven uit de voedingssector, aquacultuur, textielsector en de toeristische sector inzicht in hun waterverbruik. Het koppelt informatie over de waterstromen in uw bedrijf aan de mogelijkheden van lokale, alternatieve waterbronnen. Door deze inzichten kan ook u de waterrisico’s in uw bedrijf reduceren en gebruik maken van andere lokale waterbronnen


Twijfelt u? Wij zijn wel overtuigd! 

Wij weten als geen ander hoe belangrijk water geworden is voor uw bedrijf. Wenst u onze ondersteuning met het in kaart brengen van uw waterrisico’s? Wilt u bijhorende oplossingen? Aarzel niet en contacteer ons. 

Wij kunnen u ondersteunen met:

  • Uw vegunningen. Zowel voor grondwatervergunning, als de lozingsvergunning.

  • Het opimaliseren van de kosten. Niemand betaalt graag te veel, toch?

  • Een eerste screening waarbij we de mogelijke optimalisaties van het waterbeheer delen. Het waterhergebruik of gebruik van alternatieve waterbronnen wordt steeds meegenomen in de screening. Dit gebeurt op maat van uw bedrijf en op basis van het huidige en ingeschatte toekomstige waterverbruik.

  • Projectwerking. Zowel voor investeringssubsidies als bij onderzoeksprojecten begeleiden wij de aanvragen en coördinatie.
DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten