Waterbesparing met gratis eerstelijnsscan

Wil ook jouw bedrijf zo efficiënt mogelijk met water omspringen. Profex is door VLAIO één van de geselecteerde studiebureaus om het waterverbruik te visualiseren en suggesties te bieden voor waterbesparende maatregelen. Dit is een unieke kans om het waterverbruik van jouw bedrijf te optimaliseren en kosten te besparen. Onze deskundige maken een duidelijke inschatting van de waterbesparing per suggestie, zodat jullie precies weten hoeveel water er bespaard kan worden.

Wat is de gratis waterscan?

De gratis waterscan biedt VLAIO aan alle kmo's die:

  • Wettelijk niet verplicht zijn een waterscan uit te voeren

  • Jaarlijks minimaal 500 m3 water verbruiken

Concreet bestel je de waterscan bij Profex via het offerteformulier. Je krijgt een waterexpert op bezoek die een helder rapport opmaakt met duidelijke knelpunten, tips en kansen. 


Er is keuze tussen 2 types van scans 

  • Een gratis eerstelijnsscan

  • Uitgebreide scan waarbij je voor jouw onderneming een uitgebreid rapport ontvangt met een gedetailleerde waterbalans en concrete suggestie voor waterbesparing. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zal ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Deze uitgebreidere scans worden voor 80% van de reële kostprijs gesubsidieerd. Jouw onderneming staat in voor de overige 20%.

Meer informatie over de 2 type waterscans kan je hier terugvinden.


Waarom een waterscan?

  • Haal de unieke expertise van een waterexpert in huis - gratis en voor niks!

  • Boost het duurzaam karakter van je onderneming en maak dit ook kenbaar bij je klanten.

  • Wees future-proof tegen prijsstijgingen van leiding- en grondwater in de toekomst.

  • Maak je onderneming sterker zelfvoorzienend in water en beter gewapend tegen periodes van droogte. Vlaanderen kampt immers met een ernstig watertekort!


Wees er vlug bij!

De periode voor het uitvoeren van de scans is beperkt tot eind 2025. Profex mag in totaal 50 scans uitvoeren – waarvan 30 eerstelijnsscans en 20 uitgebreide scans. Gezien het beperkte aantal en de beperking in tijd is het aan te raden om zo snel mogelijk contact op te nemen met onze experten om de waterscans in te plannen. 

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten