Asbest

Wat is een asbestinventaris?

Een asbestinventaris is een document dat alle asbesthoudende materialen in een gebouw of werkzone beschrijft. Met de inventaris is het mogelijk om te zien waar de locaties met asbest zijn, om welke soort asbest het gaat en welke maatregelen u moet treffen. Profex beschikt over een ervaren team van asbestexperten om zowel particulieren, KMO als industriebedrijven bij te staan met een asbestinventaris.


Vraag uw offerte aanWaarom is asbest zo gevaarlijk?

Het is algemeen geweten dat asbest enorm schadelijk is voor de gezondheid. Naast de asbesthoudende toepassingen is in de eerste plaats asbeststof een extra risico voor de gezondheid. Als deze stof vrijkomt blijven de bijna niet zichtbare vezels hangen in de lucht. Deze vezels kunnen met √©√©n verplaatsing een hele woning of omgeving ‚Äėbesmetten‚Äô. Wie dan deze stoffen onbeschermd inademt, heeft de asbestdeeltjes onherroepelijk binnen. De dramatische gevolgen van de ingeademde asbestdeeltjes kunnen pas tientallen jaren later opkomen.


Waarom samenwerken met onze asbestdeskunidgen?

Heeft u onze ondersteuning nodig? Waarom zou u samenwerken met profex? Onze deskundigen zijn stuk voor stuk:

  • Flexibel en klantgericht¬†

  • Transparant

  • Hebben een sterke samenwerkingen met Vlaamse laboratoria

  • Duurzaam¬†


DENK AAN HET ASBESTATTEST

Eind 2022 wordt een asbestattest verplicht bij de verkoop van woningen en gebouwen gebouwd voor 2001.  Wat is het asbestattest en hoe bent u voorbereid op deze wetgeving? Wat met gerenoveerde gebouwen met een bouwjaar voor 2001? Wat met gemeenschappelijke delen van gebouwen? Wat met mijn kleine schuur op een ander perceel? Geen paniek, wij brengen duidelijkheid. 

Wat u moet weten over het asbestattestWelke asbestinventaris heeft u nodig?

Profex: informatie asbestinventaris voor werkgevers

verplicht voor werkgevers

Sinds 1995 zijn alle werkgevers verplicht om een asbestinventaris te bezitten van elke werklocatie. Op deze manier worden alle werknemers beschermd tegen de asbestrisico’s.


Voor werkgevers

Profex: sloop- of renovatiewerken

Bij sloop- of renovatiewerken

Bent u van plan om sloop- of renovatiewerken te laten uitvoeren? Zowel opdrachtgevers van sloopwerken als particulieren zijn verplicht om een asbestinventaris te laten opstellen.


bij sloop of renovatie

Profex: verkoop of verhuur van woning

Bij verkoop of verhuur van uw woning

Alle gebouwen in Vlaanderen die voor 2001 gebouwd werden, moeten vanaf 2022 verplicht een asbestinventaris bezitten bij verkoop. Het asbestattest zal opgenomen worden in de woningpas.


Bij verkoop of verhuur

Onze expertises