Sloopopvolgingsplan

Bij de omgevingsvergunningsaanvraag voor de afbraak van niet-residentiële gebouwen zal u vanaf nu een sloopopvolgingsplan moeten bijvoegen.

Het sloopopvolgingsplan vervangt de sloopinventaris. Dit plan lijst de te verwachten vrijkomende afvalstoffen bij de geplande sloopwerken op, alsook formuleert het de aanbevelingen voor de selectieve sloop. Het sloopopvolgingsplan wordt opgemaakt conform de procedure door een neutrale partij die onafhankelijk is van de aannemer.


Denk aan een sloopopvolgingsplan

Bij de afbraak van een gebouw komen er verschillende afvalstoffen vrij. Als er bij de aanvang van de werken selectief wordt gesloopt, komen er veel materialen in aanmerking voor hergebruik en recyclage. Het sloopopvolgingsplan is een ideaal hulpmiddel voor de directe aanpak aan de bron. Via dit plan ontstaat er een overzicht van de aanwezige afvalstoffen, gesorteerd op asbesthoudende, gevaarlijke, niet-gevaarlijke stoffen en steenachtige materialen. Langs deze weg wordt een selectieve sloop in kaart gebracht waardoor wij samen met u inzetten op  hergebruik en recyclagemogelijkheden van de aanwezige stoffen.

Sinds eind augustus 2017 heeft Tracimat vzw haar erkenning als sloopbeheerorganisatie. Ze zal een sloopattest afleveren voor bouwafval dat selectief is ingezameld en het traceerbaarheidstraject correct heeft doorlopen.


Slopen zonder zorgen

Profex wil haar klanten inspireren en adviseren zodat ze als ondernemer het maximale halen uit hun bedrijf. Dromen is toegestaan. Buitengewone acties ondernemen is onze passie. 

  • Profex maakt deel uit van United Experts. Deze unieke adviesgroep brengt bedrijven met diverse expertises en complementaire skills samen. Elke onderneming bewaart zijn eigen karakter, maar samen delen we dezelfde waarden en principes: ons DNA. Zo kan Profex gebruik maken van een uitgebreid kennisnetwerk om tot een maximaal eindresultaat te komen voor uw project.

  • Een sloopopvolgingsplan, dat deel uitmaakt van het aanvraagdossier van de omgevingsvergunning,  is goed voor het milieu én de portemonnee. Door een goed inzicht in het gebouw kan een selectieve sloop worden opgezet met alle voordelen die hiermee gepaard gaan: een lagere verwerkingskost van de steenachtige fractie, het vermijden van verrekeningen bij de verwerkelijke afbraak, een verkenning van de tweedehandsmarkt voor recupmaterialen, enzoverder...

  • Dankzij de snelle opvolging van onze Tracimat-deskundigen, wordt uw afval terug materiaal.  Hierdooor worden de steenachtige fracties zuiver  gerecycleerd, authentieke materialen hergebruikt en gevaarlijke materialen veilig verwijderd. 

Profex heeft erkend Tracimat deskundigen in huis en maakt uw sloopopvolgingsplan op. Vraag voor meer informatie vrijblijvend uw offerte aan, of contacteer onze deskundigen via het gratis nummer +32 (0)800 59 002. Zij helpen u graag verder. Lees zeker ook het interview met onze deskundigen in het tijdschrift RecyclePro.

Onze troeven?

Onze deskundigen zijn al van bij de lancering van het vernieuwde SOP actief in het optimaliseren van onze aanpak. Ze hebben efficiënte tools ontwikkeld en gaan op pad met moderne software om alles in kaart te brengen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan! Bovendien zijn hun offertes duidelijk opgesteld en werken zij aan een gunstig tarief. u bent verzekerd van de allerbeste kwaliteit, eigen aan Profex en ons kennisnetwerk United Experts, en bovendien krijgt u die kwaliteit aan een scherpe prijszetting. Tot slot kennen zij door hun efficiënte aanpak ook nog een snelle oplevertermijn. Onmisbaar voor uw bouwproject!

Geen twijfel meer! Contacteer hen vandaag nog vrijblijvend voor een offerte. Ze zijn actief over heel Vlaanderen! Recente projecten

Onze expertises