Notre blog

Subsidie voor bedrijven die lijden onder Brexit

Door de Brexit zijn veel Vlaamse bedrijven genoodzaakt zich aan te passen aan nieuwe markten, producten en diensten. Om de impact van de Brexit op de Vlaamse economie zoveel mogelijk te beperken, stelde de Vlaamse overheid een Brexit-veerkrachtsubsidie op. Uw onderneming komt in aanmerking voor deze subsidie als u de strategische businessplannen duurzaam omvormt en die transformatie vervolgens implementeert.

Lire plus

MEER ONDERNEMINGEN VERPLICHT OM EEN ENERGIEPLAN OP TE STELLEN

Een 145-tal Vlaamse ondernemingen worden volgens een recente wijziging aan Vlarem II bijkomend verplicht om een conform verklaard energieplan op te laten stellen door een energiedeskundige.

Dit energieplan, wat om de vier jaar geactualiseerd moet worden, moet u indienen bij het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Hoewel het bewuste energieplan inhoudelijk vergelijkbaar is met het energieplan dat als bijlage aan een omgevingsvergunningsaanvraag toegevoegd wordt, staat het er volledig los van. Ontdek meer!


Lire plus

Steun voor nieuwe PV-installaties

Heeft u PV-installaties op uw bedrijf? Dan verandert er voor u in 2021 heel wat op subsidievlak. Geen paniek, onze energie-experten bekijken graag of u beroep kan doen op subsidies, premies en of u nog steeds in aanmerking komt voor groenestroomcertificaten. Lees hier alle wijzigingen voor uw bedrijf.

Lire plus