Profex helpt uw co²-reductie en compensatieprojecten succesvol realiseren

Klimaatsverandering en de rol van koolstof krijgen steeds meer aandacht van beleid, industrieën en burgers. Talloze bedrijven proberen op eigen initiatief hun CO2 uitstoot te verminderen of compenseren. De verschillende expertises binnen United-Experts, in combinatie met hun uitgebreid netwerk, vormt een ideale fundering waarop lokale projecten in Vlaanderen kunnen gerealiseerd worden.  

Zo kan u rekenen op de expertise van Exergie en Profex, experten in energie audits, CO2 monitoring, ondersteuning lokale (hernieuwbare) energieopwekking en CO2 actieplannen. Ook een duurzamer gebruik van materialen kan de CO2 voetafdruk sterk doen dalen. Van op maat gemaakte hergebruiksinventarissen en materialenpaspoorten tot het circulair maken van gebruikte materialen behoren tot de ambities van U-mine.

CO2 compensatieprojecten kunnen verder gerealiseerd worden in bossen met de hulp van Forest Fwd en Landmax. Hierbij wordt naast CO2 compensatie ook gestreefd naar een duurzaam en ecologisch interessant bosbeheer.  

 Finaal is DLV de partner in het verhaal van klimaatvriendelijk landbouw (carbon farming). Ze volgen het nieuwe beleid op de voet en kennen alle voorwaarden en subsidiekanalen richting een aangepast landbouwbeheer. Hierbij wordt er gestreefd naar een verhoogde CO2 vastlegging in landbouwbodems.       

De kracht van het netwerk

Het bundelen van de deze expertises is de kracht van United Experts om CO2-reductie en compensatie projecten succesvol te realiseren. Verder heeft United Experts door zijn 25 jaar ervaring de juiste contactpersonen om ‘compenserende partijen’ samen te brengen met ‘project realiseren partijen’ om zo lokaal succesvolle projecten te realiseren in Vlaanderen.  




PARTAGER CE MESSAGE:

Projets récents