Voormalig pluimveebedrijf maakt plaats voor nieuwbouwwoningen

Een voormalig pluimveebedrijf in Maldegem wordt omgebouwd naar nieuwbouwwoningen. Het oude landbouwbedrijf was al enige tijd niet meer actief, waardoor het volledige terrein werd verkocht aan aannemer Huysman bouw NV, gespecialiseerd in het bouwen van nieuwbouwwoningen en appartementen in Oost- en West-Vlaanderen. 

Een oude landbouwsite verbouwen naar moderne nieuwbouwwoningen is niet eenvoudig en vraagt een duidelijk stappenplan. Eerst en vooral moet de site vrijgemaakt en verkaveld worden. De ongebruikte bestaande gebouwen hadden geen nut meer en worden gesloopt. Aangezien het hier over een bouwvolume van meer dan 1.000m³ gaat, moet een sloopopvolgingsplan conform Vlarema Artikel 4.3.3 opgesteld worden.


Verplicht sloopopvolgingsplan bij grote bouwvolumes

In eerste instantie maken onze deskundigen het sloopopvolgingsplan, inclusief een gegrond asbestonderzoek op. Vervolgens dienen zij het dossier in bij Tracimat vzw met als doel het steenpuin als laag milieurisico-profiel puin af te voeren. 
Door de onverwachte COVID-19 crisis werd nog geen definitieve bevestiging van het indienen van het dossier bij Tracimat vzw aangegeven bij de sloopdeskundige. Hierdoor was het niet duidelijk voor de aannemer wanneer de werkzaamheden terug van start zouden gaan. 

In een korte tijdsperiode van enkele weken zijn de werken terug opgestart en werd de deskundige gecontacteerd om het controlebezoek op te starten. Deze deskundige merkte na het controlebezoek op dat het dossier nog niet werd ingediend bij Tracimat vzw. Door onze snelle reactie en open communicatie werd dit diezelfde week ingediend en conform verklaard. De aannemer heeft de dag voor afvoer van het steenpuin, de verwerkingstoelating ontvangen om het steenpuin als LMRP af te voeren. 

De werkzaamheden zijn door een open en sterke communicatie van onze sloopdeskundigen en de andere partijen zoals gepland kunnen doorgaan. 

Heeft u vragen rond een sloopopvolgingsplan, of wenst u een afspraak te maken? Contacteer dan onze experten, zij helpen u graag verder.
DEEL DIT BERICHT:

Ge√Įnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!