Recent nieuws

Vanaf 11 maart verplicht laadpalen aan nieuwe gebouwen in Vlaanderen

De Vlaamse overheid gaat fors inzetten op de toename van het aantal laadpunten in Vlaanderen. Wie na 11 maart een omgevingsvergunning aanvraagt voor grotere gerenoveerde gebouwen of grotere nieuwbouwprojecten, zal in veruit de meeste gevallen meerdere laadpunten voor elektrische wagens op de parkeerplaatsen moeten voorzien en/of zal parkeerplaatsen moeten voorbereiden om later extra laadpalen bij te kunnen plaatsen. Onze experten ondersteunen u graag.

Lees meer

Het belang van een goede milieucoördinator

Een goede milieucoördinator is goud waard voor uw bedrijf! Één die ziet waar er wettelijke aanpassingen moeten gebeuren, waar er optimalisaties mogelijk zijn en die uw jaarlijkse aangiftes en administratie in een handomdraai in orde brengt. Die vindt u bij Profex! Meer info over milieucoördinatie in uw onderneming, en het belang ervan vindt u hier.

Lees meer

Tijdelijke natuur: een kans voor bedrijf en natuur!

In industrie-, woon- en ontginningszones liggen 10.000 hectaren braakliggende terreinen, in afwachting van een verdere invulling. Bij grondeigenaars bestaat vaak de vrees dat er zich in tussentijd beschermde dieren of planten vestigen, met sterke vertragingen als gevolg wanneer men de zone verder wil ontwikkelen. De oplossing is een tijdelijke natuurontwikkeling, een concept dat bij onze noorderburen al even wordt toegepast.

Lees meer