Waterbesparende maatregelen voor textielbedrijf

Bedrijven in de textielsector hebben vaak te kampen met een hoog waterverbruik. Dankzij het advies van Profex kunt u als onderneming echter heel wat besparen. Dit traject startte Profex ook op voor de onderneming Clarysse. Met succes.

Jules Clarysse is een internationaal georiënteerd bedrijf in bad- en keukenlinnen. Dagelijks verkopen ze meer dan 100.000 handdoeken. Ook levert het bedrijf dagelijks aan 17 van de top 20 retailers wereldwijd dankzij een stockcapaciteit van 10.000.000 handdoeken, opgeslagen in hun logistiek centrum van 20.000m². Het bedrijf is een belangrijke voortrekker wat betreft duurzaam ondernemen met de cradle to cradle filosofie als leidraad. Jules Clarysse maakt gebruik van de modernste machines en weefgetouwen om zijn producten te produceren. Ze installeerden een waterzuiveringssysteem dat 95% van de dagelijks gebruikte 1 miljoen liter water recycleert. Het bedrijf heeft afdelingen in Pittem en in Ronse.

Kenmerkend voor de textielsector en meer bepaald voor de loonververij waar de afdeling in Ronse (Tardel) werkzaam in is, is het hoge waterverbruik en de noodzaak tot verregaande waterzuivering. Profex heeft deze afdeling begeleid waarbij onze consultants een traject van waterbesparende maatregelen hebben uitgestippeld. Daarnaast werd ook het gebruik van de waterzuiveringsinstallatie geoptimaliseerd.

Bovendien stond Profex in voor de aanvraag om de milieuvergunning te hernieuwen en doen we er een algemene milieukundige begeleiding (milieucoördinatie, voorjaarsadministratie, ...). Ook de afdeling in Pittem (weverij) hebben we begeleid bij de hernieuwing en uitbreiding van de milieuvergunning.
DEEL DIT BERICHT:

Geïnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!