Bespaar op uw afvalwaterfactuur

Afvalwaterheffing: kan u uw afvalwaterfactuur onder controle houden?

Ja! De afvalwaterfactuur wordt grotendeels bepaald door de hoeveelheid en de vervuilingsgraad van het afvalwater, de plaats waarin geloosd wordt (oppervlaktewater of riolering) en dus de noodzaak tot verdere behandeling ervan en het gebruik van afvoerinfrastructuur.

Hoe optimaliseert u uw afvalwaterfactuur?

Er zijn echter heel wat technische en administratieve mogelijkheden om de afvalwaterfactuur te optimaliseren. Binnen het bedrijf kunnen zowel brongerichte maatregelen als end-of-pipetechnologieën worden ingezet om de afvalwaterkost te beperken.

De meest eenvoudige manier is uiteraard afvalwater voorkomen door zo min mogelijk water te verbruiken. Dat kan onder meer door droog te reinigen, te reinigen onder hoge druk, zuiver hemelwater gescheiden af te voeren, cleaning in place, … Ondanks de evidentie van sommige maatregelen, stellen we tijdens wateraudits vast dat dit bij veel bedrijven nog geen ‘common practice’ is.

Profex biedt u oplossingen

Afvalwater kost uw bedrijf geld, zowel voor de zuivering als voor de afvoer. Toch heeft u een invloed op de omvang van de kost en de evolutie ervan in de toekomst. Profex biedt u oplossingen voor de optimalisatie van uw afvalwaterfactuur. We beschikken over de juiste ervaring in bedrijven waar de afvalwaterproblematiek prominent aanwezig is.

Onze consultants volgens zowel de technische als de juridische evoluties inzake afvalwater op de voet en zoeken naar creatieve oplossingen om uw afvalwaterfactuur onder controle te houden. Contacteer Profex vandaag en optimaliseer uw afvalwaterfactuur.


DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten