Gebruikt u een elektromagnetische debietmeter voor de registratie van uw lozingsdebiet?

Gebruikt uw bedrijf een elektromagnetische debietmeter voor de registratie van het lozingsdebiet? Beschikt u dan al over een logboek en technisch dossier van deze meter? Bijlage 4.2.5.1.c) van Vlarem II stelt namelijk dat dit logboek en technisch dossier beschikbaar moet zijn tegen uiterlijk 1 juli 2020. In de Code Goede Praktijk is opgenomen aan welke vereisten deze documenten moeten voldoen.


Wat moet u bijhouden in het technisch dossier?

In het technisch dossier dienen de kalibratie, installatie, verificatie en/of onderhoudsrapporten en controles te worden bijgehouden. Ook de montagevoorschriften van de fabrikant worden hierin bewaard. 


Wat moet u bijhouden in het logboek?

In het logboek worden eventuele afwijkingen of wijzigingen aan het meetsysteem geregistreerd. Dit logboek moet verplicht bij het toestel aanwezig zijn. Dit kan door gebruik te maken van een doorlopend genummerd, niet-losbladig document of een elektronisch logboek te gebruiken.


Kalibratie elektromagnetische debietmeter

Vergeet bovendien ook niet dat uw elektromagnetische debietmeter regelmatig onderworpen dient te worden aan een kalibratie. Indien u gebruikt maakt van de uitgebreide berekeningsmethode van de afvalwaterheffing op basis van een meetcampagne dient de kalibratie jaarlijks te gebeuren. In alle andere gevallen dient dit minstens tweejaarlijks een kalibratie te ondergaan.


  • Wilt u graag ondersteuning voor het opmaken van bovenstaande documenten of meer informatie over de kalibratie van uw elektromagnetische debietmeter? Contacteer dan nu uw Profex Consulent.

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten