Historisch hoofdgebouw op be-MINE site wordt hoofdkantoor van United Experts

Op de grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen vindt ons bedrijf United Experts een nieuwe locatie voor het hoofdkantoor. United Experts groepeert studie- en adviesbureaus die elk hun specialiteit hebben op het vlak van bouw, milieu en energie. Aangezien de groep blijft groeien, moest ze op zoek naar een nieuwe locatie voor het hoofdkantoor. Het hoofdgebouw van de mijnsite in Beringen bleek geschikt als vervanger voor het kantoor in Heusden-Zolder.

Dat United Experts net daar een nieuwe thuis vindt, is symbolisch. De mijnsite vormde de tussenstap tussen grondstoffen en industriële verwerking. Bij het ontstaan van DLV, het eerste studie- en adviesbureau waaruit United Experts ontstond, lag de focus namelijk op de landbouw, de grondstoffen dus. Door de jaren heen bleek echter dat ook de verwerkers van die landbouwgrondstoffen specifiek advies vroegen. Voor de industriële bedrijven en KMO’s werd, naast DLV, het bijkomend merk Profex opgericht, en zij ontwikkelden verder hun eigen expertise en cliënteel.

De adviesgroep groeit

Bij de adviesgroep sloten ook andere consultants en experts zich aan zoals Landmax, Parallel Architecten, Innolab en BDA-engineering waardoor de adviesgroep heel diverse diensten aanbiedt. Het bedrijf heeft ondertussen 7 kantoren, goed verdeeld over Vlaanderen en Wallonië, waar zo’n 150 medewerkers actief zijn. Het hoofdkantoor was gevestigd in Heusden-Zolder, dat nu dus te klein was geworden.

De Vlaamse overheid heeft geïnvesteerd in de restauratie van het prachtige gebouw dat behoort tot ons industrieel erfgoed. Ook de stad Beringen en de provincie Limburg droegen hun deel bij. Dankzij deze inspanningen bleef een historisch gebouw bewaard en krijgt het nu de kans tot een nieuw leven. United Experts neemt met deze aankoop de verantwoordelijkheid voor het behoud en het nuttige gebruik van het gebouw op zich. Het gebouw telt twee bouwlagen met een totale nuttige oppervlakte van 1.210 m². United Experts kan nu aan de slag voor de restauratie van de binnenkant tot een aangename werkomgeving voor haar medewerkers en een mooie ontmoetingsplaats voor haar klanten, en dit in samenspraak met  Onroerend Erfgoed. Dat kan geen probleem vormen aangezien de consultants van United Experts goed vertrouwd zijn met die erfgoedwetgeving.

Sinds september 2017 is ons hoofdkantoor terug te vinden op de be-MINE.
DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten