Infoavond en netwerkmoment Legionella en waterkwaliteit

Om meer info te geven en antwoorden te bieden op uw vragen, organiseert studie- & adviesbureau Profex samen met AMNorman, gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement en certificatie, een infosessie over legionellapreventie en waterkwaliteit. Speciaal voor u plaatsen onze experten de veranderende wetgeving en aanpak aan de hand van praktische voorbeelden op een rijtje.


Na de infosessie kan u bij een hapje en een drankje nog wat bijpraten of verdere vragen stellen.

Deze netwerkavond gaat door op woensdag 21 oktober in de kantoren van United Experts, Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen en start om 16u00.

De avond wordt u gratis aangeboden, maar inschrijven vooraf is verplicht. Dat kan u door hier uw gegevens in te vullen.


Programma

16u onthaal

16u15 Microbiologische kwaliteit van water | Tim De Boeck (AMNorman)

16u45 Legionella beheersplan | Karen Demuynck (Profex)

17u15 Economische aspecten van (afval)water(lozing) | Silvio Giovannelli (Profex)

17u45 Alternatieve waterbronnen | Lies Bamelis (Profex)

18u15 Netwerkreceptie


Microbiologische kwaliteit van water

- Wat is de impact op de voedselveiligheid van uw producten?

- Wat zijn de risico’s van stilstaand water?

- Wat zijn de wettelijke vereisten?

- Welke micro-organismen worden er gerelateerd aan airco-installaties en verdampers van koelinstallaties?

- Hoe kunnen micro-organismen zoals pseudomonas aeruginosa beheerst worden

► 16u15 Door Tim De Boeck | Consulent bij AMNorman 


Legionella en het beheersplan

Bent u als voedingsbedrijf verplicht om een legionellabeheersplan op te stellen? In deze infosessie komt u te weten hoe u aan legionellapreventie kan doen, wat de wetgeving ons voorschotelt en hoe een beheersplan wordt opgesteld. Daarnaast ontdekt u ook de belangrijkste aanbevelingen en de mogelijke alternatieve beheersmaatregelen. Bescherm uw bedrijf tegen legionella. 

► 16u45 Door Karen Demuynck | Consulent bij Profex


Economische aspecten van (afval)water(lozing)

Het gebruik van water in je bedrijfsproces kan je tot 3 keer geld kosten. Op de eerste plaats de aankoop van leidingwater of de taxatie op het gebruik van grondwater, maar als je dit water na gebruik nog gaat lozen, zijn er nog eens kosten aan verbonden. Enerzijds betaal je voor de afvoer van het afvalwater en anderzijds ook voor de zuivering van het geloosde (vervuilde) afvalwater.

Een doordachte (afval)waterstrategie is van cruciaal belang om de kosten die verbonden zijn met het gebruik, afvoer en zuivering van water onder controle te houden. In deze sessie wordt een overzicht gegeven welke mogelijkheden er zijn om binnen het wettelijk kader de (afval)waterkosten onder controle te houden.

► 17u15 Door Silvio Giovannelli | Consulent bij Profex


De alternatieve waterbronnen: wat kan, wat mag en waar moet je voor opletten?

Het gebruik van een alternatieve waterbron (naast stadswater) zal voor veel bedrijven steeds belangrijker worden. In de voedingssector ligt uiteraard de hoofdzorg bij het gebruiken van water van hoge kwaliteit. 

Maar het benutten van een alternatieve bron heeft altijd (en steeds meer impact) op de volledige waterbalans en lozingsparameters van het bedrijf. In deze sessie informeren we over de mogelijkheden, aandachtspunten en valkuilen bij het gebruik van alternatieve waterbronnen (grondwater, hemelwater en oppervlaktewater). 

► 17u15 Door Lies Bamelis | Consulent bij Profex


Inschrijven

Dit event wordt georganiseerd volgens de geldende corona-maatregelen met extra aandacht voor mondmaskers, ontsmetting van de handen en social distance. De specifieke maatregelen worden na inschrijving bezorgd. Dit infomoment wordt kosteloos aangeboden, maar inschrijven vooraf is verplicht. 

De maximum capaciteit van de zaal is ook beperkt. Schrijf u daarom snel in.
DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten