Is een sloopopvolginsplan verplicht?

Bij de afbraak van een gebouw komen er verschillende afvalstoffen vrij. Als er bij de aanvang van de werken selectief wordt gesloopt, komen er veel materialen in aanmerking voor hergebruik en recyclage. Hier wil Profex op inzetten, want een circulaire economie is de toekomst, ook in de bouwsector.

Het sloopopvolgingsplan is een ideaal hulpmiddel voor de directe aanpak aan de bron. Via dit plan ontstaat er een overzicht van de aanwezige afvalstoffen, gesorteerd op asbesthoudende, gevaarlijke, niet-gevaarlijke stoffen en steenachtige materialen. Langs deze weg wordt een selectieve sloop in kaart gebracht waardoor wij samen met u inzetten op  hergebruik en recyclagemogelijkheden van de aanwezige stoffen.

Al sinds de start van dit traceerbaarheidstraject staat Profex in de frontlinie. Ondertussen hebben we tal van projecten in kaart gebracht en sloopopvolgingsplannen opgesteld. 

Slopen zonder zorgen

Een sloopopvolgingsplan, dat deel uitmaakt van het aanvraagdossier van de omgevingsvergunning,  is goed voor het milieu én de portemonnee. Door een goed inzicht in het gebouw kan een selectieve sloop worden opgezet met alle voordelen die hiermee gepaard gaan: een lagere verwerkingskost van de steenachtige fractie, het vermijden van verrekeningen bij de verwerkelijke afbraak, een verkenning van de tweedehandsmarkt voor recupmaterialen, enzoverder...

Dankzij de snelle opvolging van onze Tracimat-deskundigen, wordt uw afval terug materiaal. Hierdoor worden de steenachtige fracties zuiver  gerecycleerd, authentieke materialen hergebruikt en gevaarlijke materialen veilig verwijderd. 

Profex heeft erkend Tracimat deskundigen in huis en maakt uw sloopopvolgingsplan op. Vraag voor meer informatie vrijblijvend uw offerte aan, of contacteer onze deskundigen via het gratis nummer +32 (0)800 59 002. Zij helpen u graag verder. Lees zeker ook het interview met onze deskundigen in het tijdschrift RecyclePro.
DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten