Limburg.net start met asbestophaling aan huis

Vanaf  30 maart 2020 start Limburg.net met de huis-aan-huisophaling van asbest voor particulieren. Wie asbest wil verwijderen, kan daarvoor een online-aanvraag indienen. Kies tussen de big bags, die ideaal zijn voor brokstukken – of het plaatsen van een container voor grote asbestwerken. 

Wat kan u aankopen?

  • Voor een big bag betaalt u 20 euro. Deze kan u op voorhand online bestellen en afhalen in een plaatselijk containerpark of in een aangekondigd afhaalpunt aan de hand van uw eID-kaartever een container?

  • Liever een container? Voor het plaatsen ervan betaalt u 160 euro.

  • Bij elke bestelling is het verplicht om een persoonlijk pakket van 10 euro aan te kopen met een beschermingspak, een mondmasker en instructies om asbest op een veilige manier te verwijderen. 

Wat verandert er nog voor u?

Ook de regels voor de aanvoer van asbest op de recyclageparken van Limburg.net worden vanaf 30 maart strenger. Dan zal u asbest verplicht in verpakkingsmateriaal moeten aanleveren op de Limburg.net parken. U betaalt hiervoor 1 euro per zak, aan te kopen bij de recyclageparken of gemeentelijke parken die niet aangesloten zijn bij Limburg.net.

Heeft u grote sloopplannen of moet er een bodemonderzoek gebeuren en staan er gebouwen met asbestdaken of gevels op uw terrein? Contacteer dan onze deskundigen, zij helpen u graag verder.


Wilt u meer weten rond veilig slopen? Lees dan onze brochure of vraag raad aan onze profex-experten.

Wilt u meer weten wat er nog verandert in Limburg? Lees hier meer
DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten