Project HIGHFIVE ondersteunt voedingsbedrijven bij hun digitale en groene transformatie

Vlaamse kmo’s uit de voedingssector kunnen via het project HIGHFIVE ondersteuning krijgen om de stap te zetten naar een meer digitale en groene onderneming. Op 15 juni werd een eerste open call gelanceerd waarbij tot €60.000,- werkingsbudget per bedrijf kan verkregen worden. De eerste call voor  projecten loopt nog tot 31 augustus 2023 om 17.00 uur CET. 


Project Highfive, wat is dat?

De sterke (internationale) concurrentie, de hoge markt- en innovatiebarrières en de dringende behoefte aan een snelle digitale en groene transitie, zorgt voor heel wat uitdagingen bij voedselverwerkende bedrijven in Vlaanderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ondersteuning te kunnen bieden aan KMO’s binnen de sector, werd het project HIGHFIVE gelanceerd.

Concreet is het doel van HIGHFIVE om Vlaamse voedselverwerkende bedrijven de middelen en itools aan te bieden waarmee ze  innovatieve digitale oplossingen kunnen implementeren om efficiënter en duurzamer te worden, de kwaliteit te verhogen en concurrerend te blijven in de wereldwijde waardeketen. 


Wat moet je weten over de Open Call?

Het budget voor deze oproep is € 900.000,- waarmee naar verwachting ten minste 15 kmo-bedrijven zullen worden geselecteerd voor financiering. Via deze open call kunnen kmo’s uit de voedingsindustrie in aanmerking komen voor een maximaal bedrag van € 60.000,- (100% financieringspercentage) per kmo of een totaal projectbudget van € 120.000,- per project indien meerdere bedrijven samenwerken. De projectduur per voorstel is maximaal 12 maanden.


Heb je vragen over deze open call of heb je ondersteuning nodig om jouw project in te dienen? Schakel de hulp in van onze deskundigen. Zij helpen je graag verder!
DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten