Sloopopvolgingsplan nodig voor uw bouwproject?

Profex, de ervaren gids van de architecten

Profex is een studie- en adviesbureau voor ondernemers, KMO en industrie. Met een team van 40 PROFessionele EXperten zijn wij uw ervaren gids op drie domeinen: omgeving (milieu & bouw), bodem en energie. Door onze doorgedreven theoretische en praktische kennis van de wetgeving, de meer dan twintig jaar ervaring in de adviessector en een schakel te zijn binnen United Experts, kunnen wij u een maximale slaagkans aanbieden voor uw project. Bovendien kan u rekenen op betrouwbaar en vooruitstrevend advies. Want samen met u staan we voor gedurfd ondernemerschap!

Denk aan een sloopopvolgingsplan

Bij de afbraak van een gebouw komen er verschillende afvalstoffen vrij. Als er bij de aanvang van de werken selectief wordt gesloopt, komen er veel materialen in aanmerking voor hergebruik en recyclage. Het sloopopvolgingsplan is een ideaal hulpmiddel voor de directe aanpak aan de bron. Via dit plan ontstaat er een overzicht van de aanwezige afvalstoffen,  gesorteerd op asbesthoudende, gevaarlijke, niet-gevaarlijke stoffen en steenachtige materialen. Langs deze weg wordt een selectieve sloop in kaart gebracht waardoor wij samen met u inzetten op  hergebruik en recyclagemogelijkheden van de aanwezige stoffen.


Slopen zonder zorgen

Profex wil haar klanten inspireren en adviseren zodat ze als ondernemer het maximale halen uit hun bedrijf. Dromen is toegestaan. Buitengewone acties ondernemen is onze passie. 

  • Profex maakt deel uit van United Experts. Deze unieke adviesgroep brengt bedrijven met diverse expertises en complementaire skills samen. Elke onderneming bewaart zijn eigen karakter, maar samen delen we dezelfde waarden en principes: ons DNA. Zo kan Profex gebruik maken van een uitgebreid kennisnetwerk om tot een maximaal eindresultaat te komen voor uw project.

  • Een sloopopvolgingsplan, dat deel uitmaakt van het aanvraagdossier van de omgevingsvergunning,  is goed voor het milieu én de portemonnee. Door een goed inzicht in het gebouw kan een selectieve sloop worden opgezet met alle voordelen die hiermee gepaard gaan: een lagere verwerkingskost van de steenachtige fractie, het vermijden van verrekeningen bij de verwerkelijke afbraak, een verkenning van de tweedehandsmarkt voor recupmaterialen, enzoverder...

  • Dankzij de snelle opvolging van onze Tracimat-deskundigen, wordt uw afval terug materiaal.  Hierdooor worden de steenachtige fracties zuiver  gerecycleerd, authentieke materialen hergebruikt en gevaarlijke materialen veilig verwijderd. 

    Vraag voor meer informatie vrijblijvend uw offerte aan, of contacteer onze deskundigen via het gratis nummer +32 (0)800 59 002. Zij helpen u graag verder. 

Heb ik asbest?

Voor veel bedrijven is de aanpak van asbest een lastig verhaal. De soms verwarrende en wisselende wet- en regelgeving maken het er niet eenvoudiger op. Toch is het belangrijk om als werkgever de nodige maatregelen te nemen om de werknemers te beschermen tegen de mogelijke risico’s van asbest. De deskundige bij Profex brengt op een correcte manier de toepassingen in kaart en maakt de materie bespreekbaar. Voor elk probleem vinden we een oplossing met een minimum aan ongemak en een maximum aan expertise en gemoedsrust. Lees hier meer info omtrent asbest. 

SOP-checklist

"Moet  ik zorgen voor een sloopopvolgingsplan voor mijn afbraakproject?" Het is een vraag die veel architecten, projectontwikkelaars of bouwheren zich terecht stellen. De kans dat u er één nodig heeft is namelijk best groot. Deze SOP-checklist kan u alvast helpen inschatten of u een sloopopvolgingsplan nodig hebt. En vooral: wat u dan verder moet doen!DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten