Subsidie-oproep KMO’s in een omgeving voor de toekomst

Veel potentiële ruimtes in Vlaanderen worden vandaag ingenomen door KMO’s. Deze ruimtes zouden duurzamer ingericht kunnen worden, maar vaak ontbreekt het hen de tijd, kennis en middelen. Via een subsidie-oproep wil de Vlaamse overheid KMO’s stimuleren om een duurzamere en klimaatbewuste invulling te geven aan hun omgeving. Dit kan gaan van het bevorderen van de biodiversiteit tot gedeeld en meervoudig ruimtegebruik en het verenigen van activiteiten met klimaatadaptieve en natuurgebaseerde maatregelen.


Duurzaam ondernemen, samen met Profex en haar netwerk

Of je nu een klein bedrijf runt of een grote onderneming stuurt, wij ondersteunen je graag met het uitwerken van jouw projectvoorstel. We bekijken welke strategie bij jouw bedrijf past en welke stappen ondernomen kunnen worden. Wil je investeren in een energieoptimalisatie? Of is biodiversiteit meer jouw ding? Dan kunnen we dankzij onze partners binnen United Experts Group dit mee opnemen in jouw project. 


Hoeveel bedraagt de subsidie?

•  De steun bedraagt minimum 50.000 euro en maximum 150.000 euro per project. 

• De subsidie bedraagt maximum 75% van de in aanmerking komende uitgaven van de          projectbegroting.

In totaal is er voor alle projecten 800.000 euro beschikbaar.


Wie kan de subsidie aanvragen?

Organisaties, verenigingen, lokale overheden en bedrijven of samenwerkingsverband tussen deze, met een maatschappelijke zetel in het Vlaamse Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Minstens één KMO uit het Vlaamse Gewest moet betrokken zijn in het project.

Een projectvoorstel indienen is mogelijk tot 22 augustus 2023 9.00u. Uiterlijk op 19 september 2023 ontvangt elke aanvrager een bericht van het departement over de ontvankelijkheid van de aanvraag. 

Heb je vragen of hulp nodig bij het indienen van jouw project? Aarzel niet en contacteer onze experten. Ontdek hier alles over de subsidie-oproep.
DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten