Subsidie waterbesparend bedrijfsproject

Vorige zomer bleek dat heel wat bedrijven een moeilijke periode kennen in tijden van droogte. Daarom is het belangrijk om zich tijdig te wapenen tegen droge periodes. Momenteel maakt u via de openstaande call “Proeftuinen Droogte” kans op een Vlaamse subsidie tot 75% van uw investeringsbedrag voor uw water(be)sparend bedrijfsproject.

Dien voor 12 april 2019 een voorstel in waarbij u een samenwerking tussen minstens drie lokale bedrijven etaleert. Het voorstel moet initiatieven bevatten die de bedrijven waterrobuuster maken in tijden van droogte zodat deze bedrijven minder geconfronteerd worden met waterschaarste. 

Om subsidieerbaar te zijn moet het project wel een minimum investering van 133.333 € bevatten – maximum 20% hiervan mag uit “omkaderende activiteiten” bestaan, de overige 80% uit de eigenlijke investering in bijvoorbeeld gaan over de gezamenlijke opvang van regenwater, koelwater en spoelwater en de optimale verdeling voor hergebruik tussen alle partners. Meer informatie over de subsidie, vindt u op www.vmm.be.

Zoekt u begeleiding en advies bij het opstellen van het investeringsvoorstel, dan kan u terecht bij onze waterexperten

DEEL DIT BERICHT:

Recente projecten