Simon Eggermont Grond- en Afbraakwerken is een gevestigd bedrijf in de regio Deinze, gespecialiseerd in het verwerken van gemengd afval. Met een breed dienstenpakket, variërend van afbraak- en transportwerken tot rioleringswerken en parkings, bedient het bedrijf diverse sectoren, waaronder de voedingsindustrie, industriebouw, en particulieren.
In 2019 breidde Simon Eggermont zijn activiteiten uit met de oprichting van Re-Eggermont, een gespecialiseerd bedrijf in afvalverwerking, recycling, breekwerk en containerdiensten. Re-Eggermont verwerkt zowel afval van eigen werven als van andere aannemers, met de nadruk op het sorteren, breken en mechanisch verwerken van puinafval en grondstoffen.
Profex speelde een cruciale rol in het ondersteunen van Re-Eggermont bij de uitwerking van hun milieustrategie. In samenwerking met de klant en architecten hebben onze deskundigen een uitgebreide vergunningsaanvraag opgesteld voor de opslag, sortering en mechanische verwerking van afvalstoffen. Hierbij werden alle mogelijke emissies naar de omgeving in kaart gebracht en beschreven, en werd een geluidsstudie uitgevoerd door een erkend deskundige om eventuele afwijkingen van de sectorale vergunningsvoorwaarden te onderbouwen.
Dankzij de proactieve aanpak en de nauwe samenwerking met de betrokken partijen, kon het vergunningsdossier tijdig worden ingediend en verkreeg Re-Eggermont hun omgevingsvergunning. Dit proces omvatte ook de verwerking van specifieke milieu-eisen en -normen, waarbij Profex zorgde voor een naadloze integratie van alle noodzakelijke elementen.
Naast het opstellen van de vergunningsaanvraag, fungeert één van onze deskundigen ook als vaste milieucoördinator op de site. Dit is van essentieel belang, aangezien afvalverwerkingsbedrijven aan strikte wettelijke verplichtingen moeten voldoen. Onze milieucoördinatoren, met hun diepgaande kennis van de sector en de relevante wetgeving, bieden de nodige ondersteuning om te zorgen dat Re-Eggermont aan alle wettelijke eisen voldoet.
Onder begeleiding van Profex werd een omgevingsvergunning verkregen. Dit proces omvatte de vergunning voor een nieuw kantoor, onderzoeksfaciliteiten, productie- en opslagruimtes op een terrein van ruim 7.000 vierkante meter.
Om de gewenste uitbreiding te realiseren, stelde Profex een uitgebreid dossier op voor het verkrijgen van een planologisch attest en een omgevingsvergunning, inclusief stedenbouwkundige en milieuvergunningen.
Voor de uitbreiding van hun faciliteiten werd in samenwerking met Profex besloten om het tweede gebouw te slopen. Omdat het perceel onder VLAREBO-onderzoeksplichtige rubrieken valt, was een oriënterend bodemonderzoek noodzakelijk.