Asbestinventaris particuliere woning

Als jong gezin een woning verbouwen, is een hele onderneming. Voorafgaand aan de start van de werken dien je te beschikken over degelijke plannen, een omgevingsvergunning, … Recent is echter de mogelijke aanwezigheid van asbest in oude woningen meer op de kaart gezet. Door de invoering van het Vlaams Actieplan asbestafbouw zijn meer en meer mensen zich bewust van de gevaren die hierbij komen kijken. Zeker als je zelf gaat instaan voor de afbraakwerken is het van belang op de hoogte te zijn van de asbesthoudende toepassingen die nog aanwezig zijn. Onoordeelkundige verwijdering van asbest kan op lange termijn zorgen voor aanzienlijke gezondheidsschade. 

In deze context assisteert Profex ook particulieren. Wanneer er verbouwingen gepland zijn, is het altijd aangewezen om op voorhand een asbestinventaris te laten opmaken door een deskundige. Zodoende kan je potenti√ęle risico‚Äôs die hieruit voortkomen perfect vermijden door de toepassingen op voorhand te laten verwijderen.¬†

Zo werd Profex gecontacteerd door een jong koppel in Zutendaal die net hun toekomstige droomwoning hadden aangekocht. Vooraleer ze gingen starten met uitbreken wensten ze eerst een asbestinventaris van hun woning. Hierbij werd voor Profex gekozen, door de heldere communicatie bij de opmaak van de offerte. 

Na plaatsbezoek en analyses in het labo werden er helaas een aantal toepassingen weerhouden die asbest bevatten. Door de identificatie hiervan kunnen deze echter op correcte wijze verwijderd worden, zonder risico op gezondheidsschade tijdens de afbraak of door restverontreingingen na de verbouwingen. Na opmaak van de inventaris geeft Profex steeds deskundig advies over de verwijderingsmethoden. Desgewenst kan er in een verder stadium steeds nog beroep gedaan worden op de kennis en ervaring van de deskundige. 

Gaat u ook verbouwen of wenst u een woning aan te kopen en herken je één van de toepassingen op onderstaande foto’s? Contacteer dan nu Profex voor opmaak van een asbestinventaris. 

DEEL DIT BERICHT:


Wat deed Profex?

Ge√Įnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!