Milieu-advies en milieucoördinatie voor een sorteer- en breekinrichting van afvalstoffen

Simon Eggermont Grond- en Afbraakwerken, gefocust op het verwerken van gemengd afval, is sinds enkele jaren uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf én een gekend begrip in de streek van Deinze. Van afbraak naar transport, rioleringswerken tot parkings, ze bieden een ruim dienstenpakket aan voor onder andere de voedingssector, industriebouw en particulieren. 

In 2019 werd een tweede bedrijf opgericht: Re-Eggermont. Dit bedrijf specialiseert zich in de verwerking van gemengd afval, breken, recyclage en containerdienst. Het moederbedrijf zal via deze weg haar eigen afval kunnen verwerken.

Dagelijks zijn er op hun terrein containers te spotten met afval dat zij sorteren in afwachting van verdere verwerking. Ook puinafval en grond met stenen, vaak vanop eigen afbraakwerven maar evengoed van andere aannemers, worden hier verwerkt. Het puin wordt mechanisch bewerkt, gezeefd en gebroken. Eveneens wordt ook de grond gezeefd. 

Voor dit dynamische bedrijf haalde Profex heel wat uit de kast. Samen met de klant en de architect stonden onze experten in voor de milieustrategie. Onze milieudeskundigen stelden een vergunningsaanvraag op voor het opslaan, sorteren en mechanische verwerken van afvalstoffen. Alle mogelijke emissies naar de omgeving toe werden beschreven op maat van de klant en bijkomend werd via een erkend deskundige een geluidsstudie opgesteld. De gewenste afwijkingen op de sectorale vergunningsvoorwaarden werden mee opgenomen in de aanvraag. Ook onze aanpak in de voorbesprekingen met adviesverleners werd gesmaakt. 

Dankzij de proactieve en pragmatische aanpak van het Profex-team en de goede samenwerking met de architect, werd het vergunningsdossier ingediend en verkreeg RE-Eggermont hun omgevingsvergunning. Bovendien is één van onze deskundigen een vaste milieucoördinator op de site, want afvalwerkers moeten immers aan heel wat verplichtingen voldoen. Het kennen van de sector en de bijhorende wetgeving is dus enorm belangrijk. Daarom zijn onze milieucoördinatoren de geschikte partner om afvalverwerkende bedrijven zoals Re-Eggermont te ondersteunen bij deze wettelijke verplichtingen. 


Heeft u vragen, of wenst u graag meer informatie? Contacteer dan één van onze experten, zij helpen u graag verder! DEEL DIT BERICHT:

Ge√Įnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!

Recente projecten