Een dag uit het leven van ... Consultant Pieter

Hi! Ik ben Pieter Cremelie, consultant omgeving bij studie- & adviesbureau Profex. Sinds juli 2021 maak ik deel uit van de Profex-familie. Als ik mensen vertel dat ik een consultant omgeving ben, krijg ik vaak opgetrokken wenkbrauwen als reactie. “En wat houdt jouw functie dan precies in?”, “Eigenlijk van alles.” is dan vaak mijn antwoord. Maar wat doe ik nu eigenlijk écht? En waarom is werken bij Profex zo plezant? Om voor eens en voor altijd een antwoord te bieden op deze vragen: Een dag in het leven van een omgevingsconsultant bij Profex, het ziet er zo uit.


Odoo CMS - een grote afbeelding


Tijd voor een carrièreswitch

Na enkele jaren als manager van een wegenbouwkundig- en asbestlabo, leek een nieuw werkavontuur me niet mis. En ja, avontuur mag je gerust letterlijk nemen. Kiezen voor een carrière switch in coronatijden was een grote uitdaging. Maar door het warme onthaal en de goede begeleiding, was ik meteen ondergedompeld in de boeiende wereld van consultancy bij Profex. 


Bij Profex krijg ik eigenlijk de kans om zelf mijn pad uit te stippelen, mijn eigen richting uit te gaan en de verschillende afslagen eens uit te testen. Deze kansen krijg je niet bij veel bedrijven.  

- Pieter Cremelie, Consultant omgeving
Kiezen is verliezen, maar niet bij Profex

Stress voor mijn carrière switch? Nee, dat had ik niet. De keuze om te werken voor Profex was snel gemaakt. Ik had er niets te verliezen. De kansen om te groeien, de variatie aan projecten – groot en klein, de vrijheid om mijn dagindeling in te plannen en mijn interesseveld te vergroten. Ook het circulaire dat er centraal staat. Bij Profex krijg ik eigenlijk de kans om zelf mijn pad uit te stippelen, mijn eigen richting uit te gaan en de verschillende afslagen eens uit te testen. Deze kansen krijg je niet bij veel bedrijven. 

Klanten helpen en ondersteunen vond ik altijd heel aangenaam. Daarom leek consultancy bij Profex me de ideale switch. Een goeie service aanbieden bij de klanten en samen zoeken naar een oplossing, de klant helpen zijn of haar plannen te verwezenlijken, het circulaire deel. Het is gewoon de perfecte mengelmoes van al mijn interesses. 


Odoo CMS - een grote afbeeldingDe dag invliegen met een glas koude melk

Mijn werkdag start ik gewoonlijk met een glas koude melk en een wandeling met onze hond Jess. Zo ben ik onmiddellijk wakker en klaar om er helemaal tegenaan te gaan! Vervolgens controleer ik de planning van de dag. Ga ik naar mijn bureau, is het home office of heb ik een afspraak met een klant?

Thuiswerken was inmiddels al een gewoonte geworden, toch ben ik blij weer naar onze kantoren te mogen gaan. Elke maandag staat het kantoor van Beringen op de planning, elke vrijdag die van Bierbeek. Je merkt dat iedereen terug wat sneller bijpraat met de collega’s, het gemakkelijker is om te vergaderen, … Het is leuker en praktischer zo. Al is onze hond iets minder tevreden. ;-) 


Door mijn job kom ik vaak op unieke plaatsen terecht. Van een oude concertzaal in Antwerpen tot krakers in een leegstaande loods die mij al eens doen verschieten. 

- Pieter Cremelie, Consultant omgeving

MET Q-MUSIC OP DE ACHTERGROND RAAS IK DOOR HEEL VLAANDEREN

Iedereen die al eens met mij heeft meegereden, die weet het al. No car ride without Q-music en mijn materialenkoffer! De koffer wordt steeds gebruikt voor stalen en opmetingen tijdens een asbestinventaris of het opmaken van een sloopopvolgingsplan. Deze vergeten is dus een no go. 

Door mijn job kom ik vaak op unieke plaatsen en situaties terecht. Van een oude concertzaal in Antwerpen tot krakers in een leegstaande loods die mij al eens doen verschieten. Gelukkig hebben ze zich achteraf wel komen verontschuldigen. Een memorabel moment, al zeg ik het zelf! Na een rondleiding in de locatie is het aan mij om alles op te meten. Van ramen, muren tot deuren en buitenverhardingen. Alles is mogelijk. Ook komt het nemen van asbeststalen meer en meer voor. Er is zoveel variatie en elk project is anders. Dat maakt mijn beroep fantastisch leuk! 


Odoo CMS - een grote afbeelding

Quality time met de collega’s blijft belangrijk

Mijn middagpauze is het ideale moment om even mijn hoofd leeg te maken en een praatje te maken met de collega’s. Dan zoeken we regelmatig het zonnetje op. Is het heerlijk weer? Dan mag een middagwandelingetje niet ontbreken. Zo maken we nog eens tijd om te lachen onder elkaar.  


Back to work

Na de pauze ga ik meteen aan de slag met mijn rijkelijk gevulde mailbox, het opstellen van de omgevingsvergunningsaanvragen voor een breker, betoncentrale en containerdienst. Planningen maken, meetings bijwonen en talrijke telefoontjes plegen met de klanten mogen ook niet ontbreken. En uiteraard: steeds het overzicht bewaren. Na enkele maanden inwerken werd ik eigenlijk al snel ingezet als spreker op evenementen en beurzen, BNI, grotere projecten zoals Sportoase, Groep Van Roey, Evillas, Vervoer Huys,…

Conclusie? Er valt hier altijd wat te beleven! Ik kijk alvast uit naar wat de toekomst brengt.


Wil jij ook graag aan de slag voor Profex? Ontdek onze openstaande vacatures! 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Ontvang de laatste wetswijzigingen, praktische tips en ontdek hoe Profex te werk gaat bij haar klanten. 

DEEL DIT BERICHT:

Geïnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!