Milieuadvies voor afvalverwerkend bedrijf

Oleki is een verwerkingsbedrijf van categorie 2 en 3 materiaal van de pluimvee-industrie. Ze verwerken vooral slachtafval van kippen en pluimen van kippen. Het bedrijf heeft Profex gecontacteerd om een aantal milieuproblemen op te lossen.

Het bedrijf kampte met een weeƫ geur van het verwerkte materiaal. De geur was tot ver in de omgeving verspreid. Er waren twee zure wassers aanwezig die de geur moesten zuiveren, maar zonder resultaat.

Op advies van Profex werden de wassers uitgeschakeld en vervangen door een biofilter. Een biofilter is een grote opvangtank met schors die specifiek door bacteriƫn de geur van organische componenten eruit haalt.

Een tweede probleem dat door Profex werd aangepakt was de uitlaat van de verbrandingsinstallatie waar de geurbeladen lucht ook verbrand wordt. Uit een studie bleek dat die op een te lage temperatuur stond. Profex heeft de temperatuur iets verhoogd waardoor de geur ook verwijderd werd uit die uitlaatgassen van de schouw bovenaan het bedrijf.

Ook de waterzuiveringsinstallatie werd onder handen genomen. Oleki loosde op riolering wat niet logisch is. Na zes maanden kon het bedrijf dankzij de aanpassingen van Profex aan de waterzuiveringsinstallatie lozen op oppervlaktewater. Hierdoor hebben we niet alleen het afvalwater van Oleki kunnen verwerken, maar ook van het slachthuis ernaast. En zelfs afvalwater van naburige bedrijven kan aangevoerd worden.

Heeft uw bedrijf ook milieuadvies nodig? Contacteer Profex en we bieden u graag pragmatische oplossingen voor uw probleem.DEEL DIT BERICHT:

GeĆÆnteresseerd? Contacteer ons voor een voorstel.

VRAAG HIER UW OFFERTE!