Coördinatie en ondersteuning

Profex biedt niet alleen een kwaliteitsvolle oplevering van het sloopdossier, ook coördineren en ondersteunen we graag al uw plannen en projecten van A tot Z. Misschien heeft u recht op subsidies of kan u instappen in een verwijderingsproject? Wat bij onverwachte situaties zoals een brand? Onze deskundigen bieden u graag een overzicht en schieten u graag te hulp!

Vragen? Neem contact op!Administratieve ondersteuning

Subsidies

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor sloop, asbest en circulaire projecten. Samen gaan we opzoek naar het meest voordelige traject voor uw sloopproject. De subsidies die wij samen met u kunnen behandelen zijn:

 • Premie voor bestrijding van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimten

 • Sloop- en heropbouwpremie voor particulieren

 • Sloop- en heropbouw aan 6% BTW-tarief

 • Premie Netbeheer (Fluvius) tijdens renovatiewerk + isolatie


Verwijderingsprojecten

In 2040 moet Vlaanderen volledig asbestvrij zijn. Daarom heeft de OVAM in samenwerking met verschillende afvalintercommunales enkele asbestverwijderingsprojecten opgezet. Via deze projecten kan u als particulier of ondernemer financieel en logistieke ondersteuning krijgen in de verwijdering van de meest dringende of gevaarlijkste asbesthoudende materialen. Dit gaat specifiek over buitentoepassingen en losgebonden asbest. 

Profex maakt u graag wegwijs in het aanbod aan verschillende verwijderingsprojecten. Ontdek zo welk project het meest geschikt is voor u!

 • Ophaling aan huis in plaatzakken of containers

 • Inzameling in recyclageparken

 • Samenaankoop voor vervanging of verwijdering van asbesthoudende toepassingen

 • Protocol ondersteuning landbouwsector

Odoo CMS - een grote afbeeldingPremies /  subsidies bij asbesthoudende daken?

Via het actieplan 'Asbestafbouw' zorgt de Vlaamse Regering voor een versnelde verwijdering van asbesthoudende materialen die asbestvezels kunnen vrijgeven. Heeft u asbest in uw dak? Dan is het mogelijk dat u recht heeft op subsidies bij de verwijdering van uw asbestmaterialen:


Premie asbest dak omvormen naar zonnedak


In 2022 heeft de Vlaamse Regering 23 miljoen euro uitgetrokken zodat eigenaars van¬†niet verwarmde, niet-woongebouwen¬†een premie kunnen aanvragen voor de verwijdering van hun asbest dak met omvorming naar een zonnedak. De premie bedraagt ‚ā¨ 12 / m¬≤ (tot max. 50% van de factuur voor asbestverwijdering en -afvoer). Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

 • Asbestvrij maken van het dak in 2022

 • Plaatsing van zonnepanelen tegen ten uiterlijk 31/12/2024

 • De nieuwe panelen bedekken. Dit moet minimum 10% van het saneerde dak zijn

 • Aanmelding bij Fluvius tussen 1/1/2022 en 31/12/2024


De premie-aanvraag kan vanaf 1/04/2022 worden ingediend tot uiterlijk 31/03/2023. Bij de aanvraag volstaat een offerte voor de asbestverwijdering en -afvoer met een betalingsbewijs van het voorschot beide gedateerd in 2022.


Premie Fluvius

Gaat u asbesthoudend materiaal van de gevel verwijderen door bijvoorbeeld te leien? Of gaat u bij renovatiewerken asbesthoudende materialen van de dakbedekking of het onderdak verwijderen en isolatie plaatsen? Dan kan het zijn dan u recht heeft op een premie van Fluvius. De verwijdering van het asbest moet dateren van 1/1/2021 tot ten laatste 31/12/2022. 

 • De premie buitenmuurisolatie aan de buitenzijde bedraagt ‚ā¨ 38 / m¬≤ bij niet-woongebouwen.

 • De premie dakisolatie bedraagt¬†¬†‚ā¨ 16 / m¬≤ (‚ā¨ 8 premie dakisolatie + ‚ā¨ 8 premie voor verwijdering asbest). Let wel op: de isolatie dient door een aannemer geplaatst te worden.¬†

 • Indien u¬†bijkomend zonnepanelen plaatst, kan u hiervoor een eenmalige premie ontvangen van maximum ‚ā¨ 1.500 (of ‚ā¨ 1.800 voor beschermde afnemers).


OVAM

Verder geeft OVAM lokale besturen budgetten om projecten op te starten voor een voordeligere verwijdering van asbest voor particulieren. Een voorbeeld hiervan is het huis-aan-huis ophalen van asbestcement. Hiervoor moet u als eigenaar wel zelf het asbest verwijderen. Via deze link kan u bekijken welke projecten lopen in uw gemeente. 

Profex kan u bij omvangrijke en complexe projecten op het gebied van asbestverwijdering en afbraakwerken bijstaan met advies en begeleiding. Aarzel niet en neem contact op met onze deskundigen. Onze expertises